IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И четирите фирми кандидати за "Товарни превози" продължават в приватизацията

Всочки отговарят на изискванията за стретегически и финансови инвеститори, заявиха от Агенция за приватизация и следприватизационен контрол

18:18 | 18.02.13 г.
И четирите фирми кандидати за "Товарни превози" продължават в приватизацията

И четирите фирми кандидат-купувачи на БДЖ "Товарни превози" продължават напред в процедурата за продажбата товарното звено на железницата. Това съобщиха за Investor.bg от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

"Те отговарят на предварителните квалификационни изисквания и могат да продължат в следващите етапи на приватизационната процедура – извършване правен и финансов анализ да дружеството, извършван на огледи и срещи, а също и подаване на обвързваща оферта", заявиха от АПСК.

Днес изтече окончателният срок, в който приватизационното ведомство трябваше да изготви проверки дали компаниите отговарят на условията за стратегически или финансови инвеститори за участие в процедурата. 

И на четирите дружества агенцията е издала сертификат за регистрация след закупен информационен меморандум. Това са най-големият частен румънски превозвач ТД "Груп Феровиар Роман" АД, със седалище Букурещ, австрийската компания "Донау-финанц транспорт и Бетейлигунг" Гмбх, Австрия, фирмата "Бългериан Карго Експрес" АД със седалище в София и Първа инвестиционна банка.

Припомняме, че до 12 март компаниите, които участват в приватизацията, трябва да подадат окончателни обвързващи оферти.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още