IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И пожарникарите излизат на протест на 5 юли

На същата дата е насрочен протестът на полицаите

18:09 | 29.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

И пожарникарите излизат на протест на 5 юли. Това стана ясно след днешната среща между синдикатите във вътрешното ведомство и ръководството на министерството, съобщават от КНСБ.

Членовете на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите в системата на МВР излизат на протест на същата дата като служителите на реда, които днес потвърдиха намерението. 

„Защитавайки интересите на своите членове и служители  в МВР, ние изразяваме недоволството си от размера на възнагражденията на служителите в МВР, лошите условия на труд, противоречивата нормативна уредба и липсата на мотивация за развитие в кариерата и повишаване на квалификацията”, посочва се в становището на синдиката.

От синдиката на пожарникарите и спасителите настояват за повишаване на основните месечни възнаграждения, спешни промени в сега действащия закон за МВР и подготовка на консенсусен проект за нов закон за вътрешното министерство.

Преди дни от синдикат „Огнеборец“ към КНСБ настояха за ръст на работните заплати с поне 10 на сто от 2018 г. без да се отказва и от досегашното си искане за увеличение на възнагражденията, поискано през февруари. Искането и изпратено до премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Валентин Радев.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още