IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова депозира оставката си

В рамките на два дни Боянова е третият зам.-министър, освободен от поста си

12:33 | 12.03.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
И зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова депозира оставката си

Заместник министърът на земеделието и храните Светлана Боянова е депозирала оставката си пред премиера Бойко Борисов, съобщиха от МЗХ. Мотивите на Боянова са, че новият министър трябва сам да подбере екипа, с който да продължи.

„Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата“, се казва още в мотивите за напускането.

Светлана Боянова е завършила право в Бургаския свободен университет, сочи биографичната справка за нея на сайта на земеделското министерство. Тя отговаряше за преговорите европейски средства в сектора селско стопанство.

Тази сутрин оставка подаде и заместник министъра на образованието Милена Дамянова. Тя посочи, че основните цели на политическата й кариера са били обвързани със съвместната й работа с премиера в оставка Бойко Борисов, със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която беше й първият министър на образованието в кабинета на ГЕРБ.

В понеделник пък от своя пост беше освободена и зам. министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова. На 1 март от поста си зам. министър на финансите се отказа и Карина Караиванова. 

След оставките на заместниците веднага се появиха и слухове, че те ще заемат постове в служебното правителство, чийто състав ще бъде съобщен по-късно днес.

В едно от последните правителствени заседания премиерът Бойко Борисов обясни, че няма да пречи на заместник министрите, ако те бъдат поканени в служебния кабинет. Целта на подобен ход ще бъде запазването на екипите, преговарящи с Брюксел за европейското финансиране. В момента се разпределят средствата за следващия програмен периода 2014 – 2020 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 11 години
съгласен съм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
nikon
преди 11 години
Абе тия кой завршил в БСУ,кой в Варненския,кой в Славянския,а някои и не успели да завършат.Други пък направо са си нарисували дипломите.Каква е тази сбирщина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
jelenski
преди 11 години
То там какви шменти капели са били не е истина. може ли да дават 50 000 лева за безплатна фейсбук страница? айде да не ми се правят на света вода ненапита! Че и допълнително раздадоха пари, за да освежат тази безценна страница! Герберските предатели получиха кръгли двойки за управление
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Ха, това не е ли лек бойкот срещу служебното правителство? Остават сами да се оправят новите министри. Реално, кога ще си подбират екипите новите министри при мандат 2 месеца? Жалка картинка са тези.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
slavkovrr
преди 11 години
Тази сутрин оставка подаде и заместник министъра на образованието Милена Дамянова. Тя посочи, че основните цели на политическата й кариера са били обвързани със съвместната й работа с премиера в оставка Бойко Борисов, със столичния кмет Йорданка Фандъкова!Няма ли нещо сбъркано в това изказване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още