IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янаки Стоилов: Загубата е тежка

Очевидно бъркаме някъде – в политиките, в организацията, в стила на кампанията, но този разговор ни предстои, коментира Корнелия Нинова

22:49 | 25.05.14 г. 13
Янаки Стоилов: Загубата е тежка

Като тежка загуба оцени представянето на “Коалиция за България” на евроизборите зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов.

“Разбира се, че е загуба, и загубата е тежка, защото ние губим около половината от нашите избиратели от миналите парламентарни избори”, коментира Стоилов, цитиран от БТА.

Междувременно агенция “Фокус” съобщи, че лидерът на “червените” Сергей Станишев е пристигнал в Националния дворец на културата (НДК). Той е допълнил, че ще коментира изборните резултати на пресконференция по-късно тази вечер.

Стоилов напомни, че обикновено при европейските избори участват доста по-малко хора, както е станало и днес. 

Според Стоилов БСП са изгубили избиратели, защото “не получават признание за участието си в управлението, въпреки редицата икономически и социални мерки, които са били предприети, за да се стабилизира ситуацията и внесе социално подобрение за някои групи”.

“Явно е, че трябва някаква много по-ясна обобщаваща и мобилизираща цел”, заяви Янаки Стоилов и допълни, че “вероятно, въпреки усилията да се заложи на радикална промяна, това не е било потвърдено за тази една година”.

“В отговор на въпрос Стоилов уточни, че радикалната промяна не означава предсрочни избори. Когато говорихме за радикална промяна, имахме предвид не просто избори, а необходимостта да се промени икономическият и социален модел, който беше формиран в България преди повече от 20 години, така че това явно не е било достатъчно и сега трябва да се преформулират тези въпроси”, каза той. 

Корнелия Нинова също коментира, че “очевидно бъркаме някъде – в политиките, в организацията, в стила на кампанията, но този разговор ни предстои”, пише Dnes.bg.

По думите й очевидно има причини за този резултат, но тя не обвинява лидера на левицата Станишев. Не може причината да е само в лидер, и другаде трябва да я търсим, категорична е тя.

Нинова призна, че движението на Георги Първанов АБВ е проблем за БСП. „Резултатът е факт, част от гласовете в АБВ са и наши“, коментира тя.

На влизане в НДК Мая Манолова призова да се изчакат окончателните резултати от гласуването днес и допълни, че лидерът на ГЕРБ се е разбързал с искането за оставки. “Нека да чуе поне какви са окончателните резултати, да прецени дали е повишил доверието към ГЕРБ”, каза тя.

Атанас Мерджанов от БСП също коментира, че очаква окончателните резултати. “Резултатът е неудовлетворителен, това е, което може да кажем към момента”, посочи той, цитиран от “Фокус”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 7 rate down comment 2
Lucifer
преди 9 години
Вече си мисля че сами дезертират от властта, по-удобно им е в опозиция...наляха толкова пари в новия си ляв ГМО-проект-Бареков...далаверки...това е ....четвърт век мимикрия....поколения остаряха и измряха в театрото на тая столетница...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Аз започвам да си мисля че каквото и да приказва този демагог (Станишев) май че всъщност му харесва статуквото на отношенията с Доган...*** да си от толкоз удари в главата би трябвало да ти "светне" поне 1 нещо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 11 rate down comment 0
data
преди 9 години
ДПС правилно си изигра картите ! Станишев е най-големия *** . В този парламент той държеше всички козове и ги подари на ДПС . Сега БСП е големият губещ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 1
Longin
преди 9 години
...Сега вече ДПС ще се опре на изборния резултат и ще иска още властови позиции. Няма да разваля коалицията. Но ще се държи като водеща партия. Каквато формално беше досега.----еми честито на Столетницата, с Пожелания Станишев още дълги години да им е Шеф
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 1
Longin
преди 9 години
един интересен коментар от медияпул:Сега Местан да обясни защо турнаха Делян Пеевски на второ място в листата си. Не са искали да го правят евродепутат. Тогава какво са искали? Защо слагат почти начело на листата си определено недолюбвана в България обществена фигура като Пеевски? Възможният отговор е - Нашият електорат е константна величина. Гласува под строй и ще гласува дори за магаре. Обаче с партньорите от БСП случаят не е точно такъв. При това - имат алтернативи. Щом лидерите на БСП препоръчват двете ни партии /БСП ДПС/ за един политически субект, някой ще се разочарова, че Делян Пеевски е начело в листите ни.Това няма да са нашите избиратели. Ще са избирателите на БСП. Която ще претърпи поражение.И относителната тежест на ДПС ще нарасне чувствително. Така и стана. ДПС изравни БСП по броя на евродепутати и е близко до идеята да стане втора политическа сила.Местан вече каза, че ще бъдат преформолирани някои ангажименти в коалицията с БСП. ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
Да-наследниците на бесепарите са основателите на другите партии:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 13 rate down comment 0
data
преди 9 години
Янаки Стоилов: Загубата е тежка : хахха , *** якия ритник в ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
На националните предатели от БСП пожелавам да държат Станишев начело докато резултата им се изравни с този на НДСВ.Успешно влизане в книгата на рекордите "Гинес" по загубени избори, другарки и другари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 2
free1969
преди 9 години
Пускайте Химко от нема а ви има на следващите ич...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 30 rate down comment 3
STRAHO
преди 9 години
"Очевидно бъркаме някъде"=======Бъркате в преценката си за интелекта на нацията!!! Говорите и като на *** ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още