Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Янев назначи двама нови заместник-министри на финансите

От длъжността е освободена Виолета Лорер

Янев назначи двама нови заместник-министри на финансите

Стефан Янев. Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев назначи за заместник-министри Людмила Петкова и Ивайло Христов, съобщават от правителствената информационна служба. От длъжността заместник-министър на финансите е освободена Виолета Лорер.

Людмила Петкова заема длъжността за втори път, тъй като в периода 2013-2014 г. бе заместник-министър на финансите с ресор Национална агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Дирекция „Данъчна политика“. От 2000 г. до 2010 г. изпълнява ръководни длъжности в данъчната администрация. От април 2010 г. до момента е директор на дирекция „Данъчна политика" в Министерството на финансите. 

Още по темата

Професионалният път на Ивайло Христов започва като бизнес репортер във вестник „24 часа“, след което продължава като експерт в Министерството на регионалното развитие и главен вътрешен одитор в Министерството на финансите, където работи до 2009 г. От 2010 г. заема длъжността „Одит мениджър“ в „Делойт Одит“. В периода от 2017 до 2019 г. работи като главен вътрешен одитор във „Фонд мениджър на финансови инструменти в България“ ЕАД. От 2019 до 2020 г. е част от екипа на Комисията за финансов надзор, където е финансов анализатор, след което е финансов контрольор в „Евроинс Иншурънс груп“ АД.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Мениджър: Моловете имаха един ден, за да се организират за зелените сертификати