IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Янев: Необходим е дебат за бъдещето на енергийната ни система

До няколко дни ще бъдат обявени неотложните мерки за стабилизация на сектора

19:35 | 22.09.21 г.
<p>
	Служебният премиер Стефан Янев.&nbsp;<em>Снимка: Боби Тошев, БГНЕС</em></p>

Служебният премиер Стефан Янев. Снимка: Боби Тошев, БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев призова от Велико Търново да се проведе дебат за бъдещето на цялата ни енергийна система, за да бъдат взети и дългосрочни мерки за решаване на кризата с цените на горивата и електроенергията, предава БНР. Министър-председателят заяви, че до няколко дни ще обяви неотложните мерки за стабилизация на сектора.

Като криза определи състоянието на българската енергийна система служебният премиер Стефан Янев:

"Имаме един системен проблем, че тази енергопроизвеждаща система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Предстоят редица мерки, които ще бъдат неотложни. Надявам се до края на тази седмица, ако не следващата седмица в началото да ги обявим", каза служебният премиер.

Според него мерките, които полага държавата и работата на медицинските власти за овладяване на здравната криза, са адекватни. Стефан Янев посочи, че към бизнеса държавата полага усилия:

"Да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи съобразно тези мерки, но в същото време и да има развитие".

Според служебния премиер, икономическите ни показатели са много добри и е постигнат баланс.

Стефан Янев се включи тази вечер в честванията за 113-тата годишнина от обявяването на Независимостта във Велико Търново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още