Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем

Взети са мерки за преграждане на прорез на една от дигите на река Тимок край град Брегово, увериха от дружеството, което извършва наблюдение на обектите

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем

Снимка: БТА

Язовирите на „Напоителни системи” имат над 40% свободен обем и са в готовност да поемат допълнителни водни количества. Във връзка с метеорологичната обстановка и очакванията за повишение на водните нива и валежи, на този етап няма възникнали аварийни и бедствени ситуации. Аварийните складове на клоновете на дружеството са оборудвани с необходимите материали, съобщиха от дружеството.

Служители на всички клонове на „Напоителни системи” извършват ежедневен обход и наблюдение на обектите. При възникване на аварийни и бедствени ситуации те има готовност за предприемане на съответните мерки и действия, съгласно аварийните планове за недопускане на бедствени ситуации, увериха от дружеството.

Още по темата

Днес е констатирано минимално преливане на вода от река Тимок през прореза на една от дигите в землището на  град Брегово. От „Напоителни системи” са категорични, че няма опасност от наводняване на града, тъй като той е защитен от вътрешна предпазна дига.

Вече се вземат мерки след извършения оглед за преграждане на прореза. Специалистите извършват постоянно наблюдение и при необходимост имат готовност да реагират незабавно.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Работодателят на задържания хакер го определи като лоялен и етичен професионалист