Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Язовирите в област Враца имат достатъчен обем да поемат водни маси

Областният съвет по сигурност продължава да получава на всеки два часа информация за състоянието на реките и водоемите заради прогнозата за очаквани валежи днес

Язовирите в област Враца имат достатъчен обем да поемат водни маси

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Повечето язовири в област Враца са запълнени до 65 на сто и имат достатъчен обем да поемат евентуалната "висока вълна" от водни маси след очакваните обилни валежи, съобщиха от областната администрация.

Областният съвет по сигурност продължава да получава на всеки два часа информация за състоянието на реките и водоемите заради прогнозата за очаквани валежи във вторник до 25 литра на квадратен метър, а на места в областта - и по-големи количества, уточняват в съобщението. Язовирите "Гарвански геран" и "Езерска падина" в община Борован са пълни 65 на сто. Вторият водоем намалява водните маси чрез сифонно източване. 

Още по темата

Язовирите на община Хайредин - "Бързина", "Рогозен 1" и "Рогозен 2", имат свободен обем за поемане на водни маси. "Бързина" е пълен 40 на сто, нивото на "Рогозен 1" е на т.нар. мъртъв обем, а "Рогозен 2" - 65 на сто. Данните, постъпващи в Областния съвет по сигурност, показват, че и останалите хидротехнически съоръжения в област Враца не създават потенциална опасност за населението, се отбелязва в съобщението.

Нивата на реките Скът и Огоста към 12.30 часа днес са без съществено изменение и под критичните стойности за преливане, допълват от областната администрация.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Нови 189 потвърдени случая на коронавирус за последното денонощие