IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова: Гласувам за оставането на младите хора в България

Вицепрезидентът използва машинен вот подобно на държавния глава Румен Радев

13:29 | 04.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на президента на Република България</em></p>

Снимка: Пресцентър на президента на Република България

Вицепрезидентът Илияна Йотова гласува чрез машинен вот, като подчерта че е голям привърженик на този вид гласуване, съобщава от пресслужбата на президента. 

„Гласувах за връщане на държавността. За държава, която да се управлява от умни, можещи и грамотни хора, които знаят накъде водят България. За държава с грижа за всеки български гражданин, а не държава, която облагодетелства само една шепа хора, които станаха баснословно богати, не се посвениха да използват и тази тежка криза в момента, за да трупат дивиденти“, заяви Йотова. „Гласувах за подредена държава с правила, в която всеки има своето достойно място, младите хора имат шанс да се развиват, а не напускат страната ни. Гласувах за държава, която мисли за своите сънародници зад граница не само по избори, а прави политики за тях и заедно с тях“, посочи още вицепрезидентът.

Малко преди това гласува и държавният глава Румен Радев. Пред журналисти той заяви, че макар и трудно българите взимаме съдбата си в свои ръце.

"Нека всички дадем гласа си днес, за да имаме един представителен и достоен парламент. Искам да поздравя всички членове на комисии, застъпници, наблюдатели за това, че дори в тази сложна обстановка са тук", каза още Радев.

В началото на изборния ден своето право на глас упражни и премиерът Бойко Борисов, който гласува в Банкя. Той подчерта, че тези избори ще са най-скъпите заради допълнителните разходи за ваксини за изборната администрация и заради гласуването и с машини.

По думите му парите - около 150 млн. лв., биха могли да се използват по-рационално, например за увеличение на пенсиите и повишаване на доходите. Така той отговори на онези, които, според него, говорели "да вървим от избори на избори". По думите не било добре на всеки няколко месеца държавата да харчи тези пари, вместо да ги дава за други цели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още