IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова: Не очаквам лека кампания

Татяна Дончева определи ген. Румен Радев като „новак”

10:08 | 11.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Не очаквам лека кампания". Това заяви пред Нова телевизия Илияна Йотова, след като в събота стана ясно, че тя ще е номинацията на БСП за вицепрезидент

По думите й причините за трудната кампания са опасната ситуация в Европа, липсата на основен опонент и очакванията за компромати и конфронтация.

"Ние все още нямаме основен опонент. Той е енигма", заяви тя, имайки предвид факта, че ГЕРБ все още не са обявили кандидата си.  

Тя допусна, че срещу кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев ще се води "една сериозна кампания". 

Според Йотова ген. Радев се ползва с голямо доверие в патията, към него има голми очаквания и надежди.

"Считам, че България пропусна много ползи. Можехме да имаме решаваща дума за много процеси в Европа. Има огромна опасност страната ни да се превърне в периферия, защото гласът ни е недостатъчно ясен и силен", заяви още Йотова.

Пред bTV лидерът на „Движение 21” и кандидат за президент Татяна Дончева определи ген. Румен Радев като „новак”, който не може да разбере в каква ситуация са го вкарали”. Преди дни Дончева официално влезе в битката за „Дондуков 2”, като предложението й за вицепрезидент е Минчо Спасов от НДСВ.

„Трудно е когато един човек е новак, но в политическа атмосфера той е беззащитен”, допълни Минчо Спасов. По думите му ген. Радев ще изпадне в „смешни ситуации” по време на надпреварата, от които ще трябва да го вади Илияна Йотова.

„Вече трудно виждаме разлика между ГЕРБ и БСП. Заедно с ГЕРБ ходят на лов, въртят бизнес (…) Размиването на лявото и дясното означава, че тази парадигма отдавна е разрушена”, допълва Спасов.

„Наши най-големи противници са проблемите на България и ситуацията, в която се намира страната, както и статуквото на прехода. Негови носители в голяма степен са и ГЕРБ, и БСП”, смята Дончева.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още