IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илияна Йотова определи за свои приоритети работата с НПО и българите в чужбина

Тези, които се опитват да дестабилизират страната с хвърлени оставки, да преосмислят държанието си, препоръча новият вицепрезидент

13:29 | 14.11.16 г. 24
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Избраната за вицепрезидент Илияна Йотова посочи като свои приоритети работата с гражданското общество и с българите в чужбина.

По повод подадената оставка на правителството тя коментира следното пред БНР: „Много се надявам, че след като е минала тази нощ и емоциите са поотшумели, дори и тези, които се опитват да дестабилизират страната с хвърлени оставки, с нежелание за никакъв диалог вътре в политическата система в парламента, да преосмислят и своето държание“.

„Струва ми се, че най-важното е да се намери диалогът сега в Народното събрание, внимателно да се прочете Конституцията кое след кое следва, каква ще бъде функцията на новия президент. Но нека не забравяме, че г-н Плевнелиев е все още действащ президент. Да видим как ще бъде съставен този служебен кабинет, кой ще има думата там, да бъдат изчистени всички правомощия, за да няма съмнения отново за договорки и задкулисия. Уверявам ви, че каквото зависи от мен и Румен Радев, този процес ще бъде изцяло прозрачен пред българското общество“, каза тя.

„Не искам да има повече недомлъвки, не искам да има сделки, нека хората да видят и да преценяват“, допълни Илияна Йотова.

Тя коментира, че заедно с новоизбрания президент Румен Радев са имали конкретни предложения към българските граждани за политиката във вътрешен и външен план и затова са спечелили. „Във вътрешен план най-важното е преодоляване на бедността“, посочи тя. Според Йотова и президентът може да работи в тази посока, тъй като той е човекът, който трябва да търси консенсуса и националното съгласие.

По повод необходимостта да бъде избран нов български еврокомисар Илияна Йотова заяви, че би могла да даде съвет какъв трябва да е той и към кой ресор да се насочи.

Очевидно е, че няма да получим вече този пост, който заемаше сегашния еврокомисар (Кристалина Георгиева), а предстои дебатът по бюджета за следващия програмен период и бъдещето на кохезионната политика, изтъкна тя като отказа да коментира конкретни имена.

По повод ограничените правомощия тя каза: „Където и да работя, аз заемам своето място… Аз мога да имам и една функция и всеки ще разбере, че съм там и заемам тази функция“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
не Рокафелерови и Ротшилдови плюс останалия елит не са свръх хора, съвсем нормални са само, че с повече власт от необходимото. Разбира се, че поставянето на политик е предварително планирано нещо. Най-малкото Баце нямаше да сложи Цачева ако искаше да спечели срещу този. В България такава малка страна тези със свръх власт въобще не се замислят за някой си Радев, ние сме незначими. Ако Радев или който и да било започне да прави някакви своеволия тогава ще му се обърне внимание от където трябва дали от Русия или САЩ под няква форма ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 0
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Аз не смятам, че избора в България е бил контролиран от тези кръгове! Факт е поставянето на политици, но ти ако си мислиш, че Рокфелер и прочие са някакви свръх хора, които могат да изчислят всеки един аспект от живота и да го контрилират, много се лъжеш! Пропагандата е факт, контрола на медии е факт, но контрола не е 100%! Края на настоящия елит ще се състои и той ще бъде заменен от нов! Елита е съставен от хора, които никога не може да бъдат единни! Всяка една власт съсредоточена в ръцете на повече от един човек води до конфликт и смяна! Тези които днес управляват света от 200 години да речем, ще са поредните, които просто ще са се извъртяли на кормилото. Нищо повече!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
Батка единствено истински свободни са номадите в Монголия, нито се отчитат на държавата нито тя на тях, нито имат коли, плащат за гориво, кредити, вноски, за жилища, телевизори, почивки, нищо абсолзтно нищо. Отопляват се сами, живеят където поискат в природата, хранят се сами и живеят сами, това е свободата няма банки Рокафелер, Путин, Меркел там те незнаят и че съществуват такива хора .... и по-добре за тях
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
В Европата и САЩ политиците са сложени там, от кръговете зад тях. Ако си мислиш, че в Германия или Австрия хората са свободни да праат квот си искат и че не са биороботи треа ти кажа, че много жестоко си се заблудил. Аз нали съм навънка и го виждам кво е нали и аз съм в тая матрица ?!? Нема мърдане от електронното устройство, нема такова да не бачкаш плътно и да не въртиш колелото, тая свобода дет ти си въобразяваш, че я има фактически я няма, ако ме разбираш за ква свобода ти говоря аз. В Запада разликата с Китай е,че публично може да напруваш властта друго нищо абсолютно нищо ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
начи скивай са, ако мислиш, че хората в България сме решили ние с нашия вот този Радев с тази Frau Йотова да са в президентството е голяма заблуда. Тва е и тактиката на Евреите в Саш, "накарай роба да си МИСЛИ, че е свободен и, че от него зависи нещо и нема да има никви ядове" Азиятската култура е друга не е като западната въпреки стоките. И ако искаш в Китай да не си биоробот, ставай Хон Гил Дон качвай се по чукарите на някой манастир и джиткай Тай Чи с Медитаций въобще никой няма да ти брани. В Модерното общество всеки е биоробот, това заедно с капитализма ще умре само тогава когато не искаш да имаш кола, iPhone, Led TV, да си гъзар в дискотеката etc.А колкото до Славчо като го гледам каква е манерка горкия е последното нещо, което ще обърна внимание са неговите референдуми и глупости ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Какъв ти е проблема със Слави? Той е чалгарски *** селянинн, но какво от това? Той ще е поредния подвъртял се в политиката и забравен? Хората решават! Ето снощи въпреки пропагандата, хората направиха вещ мажоритарен избор и то с огромна разлика! Това е добре! Защо Слави да не пуска референдуми? И ти може да пуснеш? Какъв е проблема? За мен това е ОК!Китай е отроче на всичко, което мразиш в САЩ! Той както и комунизма са заченати от същите хора, които контролират империята САЩ! Китай е еманацията на модела за тотален контрол над хората! Просто модела в Китай не е достигнал до връхната си точка, за да се види колко по-ужасен може да бъде от това, което е сега! Това, че има смъртно накзание в Китай, съвсем не означава, че там синчето на всеки милионер или провинциален големец, не може да изнасили и убие и просто да си плати! Хора изчезват в лагери с милиони и то не някакви престъпници, а обикновенни хора! Справедливостта в Китай, която си мислиш,че има е илюзия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 0 rate down comment 1
michaelis12
преди 7 години
добре за тебе какво е да си "свободен" е са в България сме от свободни по-свободни е и резултата какъв е ?! В Китай също има шоута кат на Славчо, Китай търси талант, певци, порнаци, инфраструктура, хай-лайф, въобще всичко западно модерно. Да но не може някой си Хууй Пи Чай от някво шоу да прай референдум или да се бъзика с властта или Xi да излезе и да каже от днес разрешаваме на гейовете да се женят и ше го наложим по цял свят как беше казал Керито. Въобще какво е за теб да не си биоробот нещо кат наще циггани ли ко !? Ей те праат квот си искат, крадат, изнасилват, дават им помощи всичко без пари и нищо не вършат е тва ли е свободата ?!? Е за маннгала супер ама в чий ущърб е тва ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 0
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Какво му е хубавото на тоя режим? Една орда милионери, които са приближени на властта! Над всички останали репресии и подчинение! Върхушка от несменяема олигархия, наречена ком партия! Масовия човек е приравнен с някакъв производствен робот! Глобалистите си представят това да е модела за целяи свят! Това е мокрия им сън! Навсякъде да е Китай! Орда от безправни биороботи, контролирани и изтребвани, когато се наложи и над тях несменяем богоизбран елит! Вземи малко си ревизирай възгледите и прочети за какво става въпрос! Говориш ми сякаш главата ти е в задн*ка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 0
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Китай е режим! Върхушката се разчиства от предатели и такива, които могат да застрашат политическия им монопол! Запазването на традициите в Китай е функция на режима! Този проект в Китай е започнат много отдавана! Комунизмът е създаден от глобалистите за тотален контрол! Китай определено е режим, определено изпълнява ролята си за тотален контрол над населението си. Това няма как да е нещо позитивно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
DELCHO SMOKA
преди 7 години
Китай не е нация НОМЕР 1! Китай е корпорация номер 1, а между двете има съществена разлика! Къде си видял такива да се застрелват във Франция или Австрия? Това са мега толерастки страни и положението е по-зле и от БГ! Определено не можем да сме на едно мнение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още