IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има 2 съмнителни проби на изследваните депутати за Covid-19

Вече 449 са потвърдените заразени лица с коронавирус, 2 нови смъртни случая за денонощието

08:14 | 02.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

От изследваните 92 проби на народни представители във ВМА 2 са съмнителни. Други 92 проби, изследвани в друга болница, са отрицателни. Това обяви ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерски съвет. Продължаваме да работим интензивно, защото има голямо струпване на персонал от парламента, каза още той. Става дума за стенографи, шофьори и всякакъв помощен персонал. В София са изследвани общо 184 депутатски проби, но има тестове на народни представители в Стара Загора и Варна. 

Припомняме, че масовото тестване на депутати се наложи, след като стана ясно, че председателят на социалната комисия в НС Хасан Адемов е с положителна проба за Covid-19. Към монента карантина на парламента не стои на дневен ред, но предстои обобщаване на данните за тестваните депутати и техните резултати от председателя на Народно събрание Цвета Караянчева. 

За денонощието заразените с коронавирус в страната са 37, с което общият им брой става 449. Общият брой на излекуваните е 25. Най-младият изписан пациент е на 27 години, а най-възрастният - на 80. Средната възраст на излекуваните е 45 години. 10 са починалите, двама за последното денонощие. 

Средната възраст на загиналите лица е 61 години. Към момента 167 лица са хоспитализирани, а 17 от пациентите са интубирани. Изследвани са 556 проби. Има нова област на картата с разпространение на вируса и това е Видин.

Относно 40-годишния мъж, който е починал вчера в „Пирогов“, Мутафчийски уточни, че смъртта е настъпила внезапно и вследствие на белодробна емболия, а не както се предполагаше - от двустранна пневмония.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още