IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инж. Дончо Атанасов: Правят се внушения, че от пътищата се краде

Проверките не ни притесняват, твърди членът на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"

10:58 | 08.11.18 г. 6
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Осъществяването на законови проверки за качеството на пътищата у нас не ни притеснява. Това каза инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), в сутрешния блок на bTV. Той отхвърли и внушенията, че от строежа на магистрали се краде. Коментарът му е по повод проверката, за която настояват от БСП за качеството на пътищата в България.

"Определен съм от министъра на регионалното развитие да координирам законовото осъществяване на проверката, подписана от група народни представители. Всички колеги, ангажирани в дирекциите по възможността за осъществяване на такава проверка, работят и в кратки срокове ще отговорим. Проверката ще е случи, когато законите позволяват", обясни Атанасов. 

На въпрос дали законите в крайна сметка позволяват такава проверка той отговори, че това би трябвало да знаят народните представители.

„Законът за устройство на територията ясно показва какви са правата и отговорностите на целия инвестиционен процес по реализирането на ново строителство и ремонтната дейност”, уточни Атанасов и увери, че от агенцията ще отговорят в кратки срокове на депутатите от БСП.

Били сме подложени на проверки на републиканската пътна мрежа при изпълнението на обекти от оперативните програми от лицензирани лаборатории, които Европейската комисия е подбрала, в рамките на година и половина, каза още Атанасов.

Няма как като администрация да допуснем да се случват неща извън нормите. При Своге текат процесуални следствени действия, като приключат ще се види кой е крив и кой прав, посочи експертът.

Припомняме, че на 6 ноември председателят на управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов възложи със заповед на Дончо Атанасов да предприеме всички необходими действия, свързани с внесеното от депутати от БСП искане за извършване на полеви изпитвания на настилката на участъци от републиканските пътища. На Атанасов е възложена цялостната организация и координация на работата по сигнала, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Атанасов е определен за отговорник, тъй като освен член на УС на АПИ с ресор поддържане на републиканската пътна мрежа, той е и дългогодишен служител на пътната администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 8 rate down comment 1
redcretin
преди 5 години
А на мен като предсмъртно слово. Така де, епитаф.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 19 rate down comment 1
Toranaga
преди 5 години
звучи ми като - гузен негонен бяга ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 33 rate down comment 1
Bobacho
преди 5 години
След като член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) не знае как се краде от строителството на магистрали, работата с кардите в държавната админитрация е много зле.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 27 rate down comment 2
khao
преди 5 години
даже няма да му чета лъжите .... много нагли станаха, преди поне гледаха как да замажат, да скрият нещата, сега директно те лъже в очите без да му пука
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
Onia
преди 5 години
Аме разбира се, че са внушения. Даже знам и кой ги прави: НПО-тата на Сорос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
Не думай ! Гнусна клевета е ! : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още