IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инспекции установиха, че Ловеч е област с най-малко проблемни язовири

При проверките са съставени 44 предписания за отстраняване на несъответствия, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

20:12 | 01.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Ловеч е една от областите, в която инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са регистрирали най-малко нарушения при проверките през последните две години, съобщиха от пресслужбата на контролното ведомство.

На територията на областта има 74 язовирa, като при проверките са съставени 44 предписания за отстраняване на несъответствия.

„Повечето констатирани проблеми не са пряко свързани със сигурността, но все пак е важно да се предприемат навременни действия и затова инициираме тази среща“, коментира председателят на ДАМТН Петър Горновски пред главния секретар на агенцията Валентин Чиликов и областния управител Георги Терзийски.

По думите му ДАМТН и Област Ловеч си партнират добре и като пример даде проверките на водоемите в региона, половината откоито се правят съвместно.

„Надявам се да продължим да работим в същата координация и заедно да засилим вниманието на собствениците към язовирите, за да предприемат нужните мерки за гарантиране на тяхната безопасна експлоатация“, заяви председателят на ДАМТН.

По време на срещата беше обсъден проблемът и с язовирите с неизяснена собственост, посочиха от агенцията.

На територията на област Ловеч има един такъв обект, но областната администрация е предприела всички стъпки и в момента тече процедура по актуване на съоръжението като публична общинска собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още