IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инспекцията по труда засилва проверките в зимните курорти

Ще се проверява дали има сключени трудови договори и дали те отговарят на действително полагания труд

10:27 | 04.02.15 г.
<p>
	Пампорово. <em>Снимка: БТА</em></p>

Пампорово. Снимка: БТА

Интензивни проверки в зимните курорти по спазване на трудовото законодателство организира през февруари Главната инспекция по труда, съобщиха от ГИТ.

Приоритет при проверките е установяването на полагане на труд без сключен писмен трудов договор, наличие на сключен договор за непълно работно време при действително полагане на труд по 8 и повече часа, както и нерегламентирано полагане на извънреден труд.

Следи се дали редовно и навреме се изплаща трудовото възнаграждение, нарушават ли се разпоредбите за командироването, както и за работа на непълнолетни лица без разрешение на Инспекцията по труда.

Проверките включват и контрол върху осигуряването от работодателя на здравословни и безопасни условия на труд.

От началото на сезона инспекторите по труда осъществяват редовен контрол по зимните курорти, но през февруари броят на проверките ще бъде значително увеличен, отбелязват от ГИТ. За целта в дирекциите „Инспекция по труда“ – Благоевград, Смолян и Софийска област, на чиито територии са големите зимни центрове в страната, се командироват инспектори от други дирекции в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още