IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инспектори ще следят за еднодневните трудови договори

Те нямат за цел да изместят обичайното законодателство, а кампанийно да подпомогнат земеделските производители, каза вицепремиерът Калфин

20:28 | 01.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Инспектори ще следят за еднодневните трудови договори

Главна инспекция по труда ще проверява стриктно спазването на законите по отношение на новите еднодневни трудови договори, които тази година за пръв път ще бъдат приложени за сезонните работници в земеделския сектор, обяви в Първомай вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

На въпрос на репортери дали договорите ще бъдат въведени за кампанията по розобера, която започва обичайно в края на май, той посочи, че законопроектът е сложен за обществено обсъждане и следващата седмица срокът за това изтича.

“Максимално бързо ще го приемем в Министерския съвет и се надявам Парламентът да прояви разбиране и да гласува бързо промените”, подчерта Калфин. Той припомни, че законовите промени с въвеждането на еднодневните договори нямат за цел да изместят обичайното законодателство, а кампанийно да подпомогнат земеделските производители.

Държавата се стреми да им помогне по време на кампания, когато наемат много работници, каза вицепремиерът, който отчете, че безработицата тази година бележи лек спад в сравнение с 2014 г., но все още е над 10 на сто.

Целта ни е да падне под тези стойности, каза вицепремиерът, който бе в Първомай за Деня на труда и за празника на града. 

От своя страна кметът на Първомай Ангел Папазов обяви, че градът може да се похвали с много работещи предприятия и ниска безработица, която през летния сезон на практика е равна на нула.

По думите на Папазов, продуктите, произведени в първомайския регион, стават все по-разпознаваеми на външните пазари и все по-търсени от чуждестранните потребители. В чест на празниците, кметът награди с грамоти и плакети над 10 инвеститори от района, които работят в сферата на леката промишленост и селското стопанство, съобщава БТА.

Още български новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Аман от администрация!Кой кого следи, незнам, но не това е начина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още