IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерес от Азербайджан към българския опит в строителството на ски пистите

Азиатският бизнес проявява интерес към балнеоложкия туризъв в България

11:58 | 06.07.12 г.
Интерес от Азербайджан към българския опит в строителството на ски пистите

България и Азербайджан имат потенциал за бизнес партньорство в областта на строителството и туризма. Темите са били обсъждани при днешната среща на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с министъра на културата и туризма на азиатската страна Абулфаз Гараев, съобщиха от ведомството.

По време на срещата е станало ясно, че азиатските експерти се интересуват от българския опит при изграждането на пистите на Банско. Азербайджан строи първия си голям зимен курорт на около 120 км от Баку и се интересува от българския опит в изграждането на планински и спортни съоръжения, съобщи министър Добрев.

Обсъждан е и вариантът български компании да се включат като подизпълнители при изграждането на големи спортни обекти в Азербайджан. Подобен голям държавен проект "Baku White City" в момента се изпълнява в столицата Баку.

Разширяването на контактите в областта на туризма е била другата обсъждана тема. Предвижда се до края на годината България да бъде посетена от група азербайджански туроператори и медии, които да се запознаят с възможностите на българските курорти, каза министър Добрев.

Гостите са предложили да бъдат разменяни опознавателни групи от експерти, които проявяват интерес към предлагането на балнеоложки и СПА услуги, както и да разработват съвместни маршрути за културен и гурме туризъм.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още