Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Инвестициите в устойчивост са ключови за конкурентоспособността

Тепърва всяка компания ще се оценява по социалните и екологичните си политики, твърди Петя Манастирска

Инвестициите в устойчивост са ключови за конкурентоспособността

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвестициите в устойчивост са изключително важни за конкурентоспособността на една компания. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Петя Манастирска, мениджър "Устойчиво развитие и качество" в Девин ЕАД, в рубриката "Made in Green" на предаването „В развитие“.

„Конкурентоспособността вече не се изразява само с финансовите резултати на компанията. Тепърва всяка компания ще се оценява по социалните и екологичните си политики, защото младото поколение расте с дискусии за зелената промяна и тя е нещо очаквано. Всеки млад човек иска да работи за компания, която има проекти, които се доближават до техните интереси, както и за компании, които имат положително въздействие върху природата. Това ще се превръща в основен фактор“, убедена е тя. 

Още по темата

За да бъдат постигнати социалните и екологични цели, които Европа си е поставила, възможно най-много бизнеси трябва да се включат, като се вземе предвид въглеродният отпечатък и на доставчиците на големите фирми, добави още Манастирска.

Тя подчерта, че Девин ЕАД  е първата компания за изворна и минерална вода в България, която е въглеродно неутрална, като наскоро получи сертификат и от Alliance for Water Stewardship. Въпреки това Манастирска е категорична, че компанията ще продължи да полага усилия за подобряване на околната среда и ще се опита да разпространи добрите практики и сред партньорите си.

Вижте целия коментар във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването вижте тук.

 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Симона Гоцова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСП ще преговаря с ПП за съставяне на правителство в този парламент