IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИТН увери "Изправи се БГ! Ние идваме!", че кабинетът ще е без влиянието на ГЕРБ и ДПС

Тошко Йорданов от ИТН увери, че двете партии се движат в една посока

12:42 | 24.07.21 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Боби Тошев/БГНЕС</em></p>

Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Консултациите на партия „Има такъв народ“ и другите парламентарно представени партии продължават и в събота със среща с ръководството на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, която се състоя в Народното събрание, пише БНР.

По време на разговора Мая Манолова, която е председател на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“, постави условие ГЕРБ и ДПС да нямат влияние в бъдещия кабинет.

„Очакването е наистина кабинетът да бъде излъчен от първата политическа сила, да получи подкрепа на първо място от „Демократична България“ и от нас, и в него по никакъв начин да няма влияние на ДПС и на ГЕРБ. Не е толкова страшно да има правителство на малцинството, защото, когато става дума за политики и решения, които са в интерес на хората, искам да видя коя парламентарна група няма да ги подкрепи“, заяви Манолова.

Тя получи уверение от председателя на ИТН Тошко Йорданов, че партията му няма да допусне подобно влияние.

„Никой от нас тук не желае нито ГЕРБ, нито ДПС да участват по някакъв начин“, категоричен е той.

Манолова допълни, че за „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е важно, че е получила пълна подкрепа за приоритетите, зад които застава, предава БГНЕС. От своя страна, Йорданов увери след срещата, че партиите се движат в една посока – те искат разграждане на модела на ГЕРБ, като имат и еднакви виждания за социалната политика и съдебната реформа.

Разминавания има, уточни Йорданов, но посочи, че това може да се реши с „изчистване на детайли и работа между нашите експерти“. Той определи срещата като конструктивна и позитивна.

"Приоритетите ни са преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и самоосигуряващите се лица. Ще настояваме темата с ревизията и антикорупция да бъдат приоритетни“, коментира Манолова. Тя иска и да бъдат преразгледани цените на тока, парното и топлата вода, но обясни, че е време за реформа в здравеопазването.

В рамките на следобедните часове ще бъде проведена и среща с БСП. В неделя пък ще е дискусията на ИТН с ДПС.

Вчера ИТН проведе първата си среща – с „Демократична България“. След нея стана ясно, че участниците в нея са обсъдили по-скоро приоритети и политики, но не и имена на министри в следващ кабинет с мандата на „Има такъв народ“. Двете партии обявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен.

ГЕРБ-СДС са единствените изключени от преговорите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 0
Valentin13
преди 2 години
как ми вдъхват доверие тези от снимката, борци за промяна, да знаете! чувствам един силен полъх на вятъра на промяната. но защо я няма Корнелия, оня от ДБ как му беше името, Румбата, Доганът или там незнам каква си му ръка!добре се пише на родината ми, добре че поне царевицата ми расте добре, а и си я поливам, без евро.гейски програмки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ее, Мая Галева, видната боркиня срещу мутрите + Бесепе, честито, честито. Пременил се Илия и пак в тия. Старата песен на нов глас, само лобитата са различни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 1
petrg5s
преди 2 години
Как така разбра че Герб са история,не е ясно.Добре че манипилираха вота с тези машини от Венецуела и с който машини са гласува само в тази държава и в Бутан.А в Германия са забранение,защото могат да се манипулират.Иначе каквото и вече да направят "Има такъв *** народ" и "Мутри вън от арестите и затворите" ВЕЧЕ са политически трупове.Жалко за БГ че ни връщат с 5 години назад
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 2
bgMan
преди 2 години
....отровно цвете, руско отровно цвете са българските комунисти. И комунистите мразите ГЕРБ защото повечето ви комунистически службогонци напуснаха БСП и отидоха при тях, понеже те раздаваха държавните служби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 4
abc
преди 2 години
По отвратително и мракобесно управление в Бг, каквото имаше през последните 15 год отдавна не е имало и надявам се скоро да няма .Комунистите са цвете пред герберите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 8 rate down comment 1
george353
преди 2 години
Дилетантите ще почват пак отначало. Не забравяйте, че винаги може да стане по-зле. Герб се сринаха от глупост, не им стигна достойнство да си признаят грешките и да се реформират, и с тези оправдания... фак дем. Как не се намери един човек в тази страна да каже, сбърках, виновен съм, постоянно оправдания и безсмислено бръщолевене. Но както и да е, Герб са история. Тези партийни *** от нафталина ме притесняват повече. Това постоянно плямпане, спекулации, реваншизъм, търсене на сензации и накрая нищо, едва ли ще постигне каквото и да било защото тези хора не са годни да управляват. Това са патологични лъжци и опортюнисти яхнали вълната на момента. А тези които им вярват са по-глупави и от тухла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 0
bertram
преди 2 години
не знаех,че П^К^П е сложено в цензура листа на инвестора :)жената ще се сърди, че я изключвате от медийното пространство
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
bertram
преди 2 години
смятай щом се го докарали до там Слави да ни спасява от Боко, Биков, ***-то и сие ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 4
nkavrakov1982
преди 2 години
Какво излезе?Мая Манолова+Тошко Африкански,ще водят България към светло бъдеще.Ми то е Република Конго ситуацията е по добра от при нас излиза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 5
petrg5s
преди 2 години
Най-много до януари/февруари да издържи народа.До няколко месеца ще има голяма икономическа и Ковид криза, благодарение на този мафиотизиран Франкеншайн.1 загубена година за БГ и още 4-5г докато върнем загубено под това управление.Или чисто 5г назад .Тва е самата истина.Яли сме ги тея попари много пъти ,ама пусти матрял
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още