Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Износът на мебели от България надхвърли 335 млн. евро през 2017 г.

Оборотът на компаниите от мебелната промишленост е 1 млрд. лева, обяви зам.-министър Александър Манолев

Износът на мебели от България надхвърли 335 млн. евро през 2017 г.

Управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов (крайният вляво) и зам.-министър Александър Манолев (третият отляво) след официалното откриване на мебелните изложения. Снимка: Министерство на икономиката

През 2017 г. износът на мебели от България надхвърля 335 млн. евро. Трендът на увеличение е устойчив през годините, а в сравнение с 2008 г. ръстът е близо два пъти. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на изложенията “Техномебел” и “Светът на Мебелите”.

Още по темата

„Сред държавите в топ 10 за българския износ присъстват Германия, Франция, Италия, Великобритания и дори далечен Китай”, подчерта Манолев, цитиран от икономическото министерство.

Той обяви, че българският бизнес се налага на конкурентните пазари, но не скри, че има проблеми с недостига на квалифицирани кадри и сивия сектор.

Произведената продукция на мебелната промишленост през 2017 г. надхвърля 919 млн. лева, а оборотът на компаниите е около 1 млрд. лева, показват данни на Министерство на икономиката.

Български производители бяха отличени в конкурса “Българска мебел на годината”, който се провежда в рамките на международните изложения.

Предишното издание на двете изложения в Интер Експо Център беше посетено от 11 хил. души от България и 30 други държави. В тях участваха 184 фирми, които представиха своите продукти и услуги.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСП е притеснена от ниската избирателна активност