IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жалби пак спират поръчката за тол системата*

Абсурдно краткият допълнителен срок за подаване на документи не спаси процедурата от нова атака пред КЗК

14:30 | 19.05.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Въпреки че Агенция „Пътна инфраструктура“ даде само 1 ден допълнителен срок за подаване на документи в злополучния търг за тол системата с цел да избегне нови жалби, процедурата отново ще спре.

В регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) днес преди обед имаше две подадени жалби. И двете са срещу решението на Пътната агенция за възобновяване на процедурата и най-вероятно атакуват краткия допълнителен срок.

Самите текстове на жалбите още не са качени в регистъра.

Едната жалба е на унгарската компания „Ерба 96“ ООД, която не за първи път оспорва процедурата.

Втората жалба е на компанията „Алтима България“ ЕООД. Тя подава жалба за втори път, като първият път, в който атакува обществената поръчка, беше в началото на тази година.

Собственик на компанията е хърватското дружество "Мрезне Технология Версо" ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Фирмата се представлява в България от хърватския гражданин Марио Геренчир.

Следобеда постъпи трета жалба от чешката фирма "Толлнет". 

Припомняме, че търгът за тол системата беше обявен през април миналата година и е с индикативен бюджет 200 млн. лева. Оттогава досега процедурата е спирана 8 пъти заради жалби, коментира днес в Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Междувременно Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че шест са постъпилите оферти в обществената поръчка за тол системата. До 17 ч. днес те се подаваха в деловодството на Агенцията.

*Новината е обновена в 17.46 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
ivanrog
преди 6 години
Добре, а кога ще има осъдени чиновници за това, че техните решения за този търг, който бива спиран многократно, носят финансови щети на държавата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още