Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Жалби пак спират поръчката за тол системата*

Абсурдно краткият допълнителен срок за подаване на документи не спаси процедурата от нова атака пред КЗК

Жалби пак спират поръчката за тол системата*

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Въпреки че Агенция „Пътна инфраструктура“ даде само 1 ден допълнителен срок за подаване на документи в злополучния търг за тол системата с цел да избегне нови жалби, процедурата отново ще спре.

В регистъра на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) днес преди обед имаше две подадени жалби. И двете са срещу решението на Пътната агенция за възобновяване на процедурата и най-вероятно атакуват краткия допълнителен срок.

Самите текстове на жалбите още не са качени в регистъра.

Едната жалба е на унгарската компания „Ерба 96“ ООД, която не за първи път оспорва процедурата.

Втората жалба е на компанията „Алтима България“ ЕООД. Тя подава жалба за втори път, като първият път, в който атакува обществената поръчка, беше в началото на тази година.

Собственик на компанията е хърватското дружество "Мрезне Технология Версо" ЕООД, показва справка в Търговския регистър. Фирмата се представлява в България от хърватския гражданин Марио Геренчир.

Следобеда постъпи трета жалба от чешката фирма "Толлнет". 

Припомняме, че търгът за тол системата беше обявен през април миналата година и е с индикативен бюджет 200 млн. лева. Оттогава досега процедурата е спирана 8 пъти заради жалби, коментира днес в Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Междувременно Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че шест са постъпилите оферти в обществената поръчка за тол системата. До 17 ч. днес те се подаваха в деловодството на Агенцията.

*Новината е обновена в 17.46 ч. 

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Добре, а кога ще има осъдени чиновници за това, че техните решения за този търг, който бива спиран многократно, носят финансови щети на държавата?

Още от Икономика и политика
КЗП: Има специални правила за сделките от разстояние и извън търговски обект