Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Жалби в КЗК блокират строителството на пътища с европейски пари

На практика се блокира цялото пътно строителство по оперативната програма “Регионално развитие” 2014-2020 г.

Жалби в КЗК блокират строителството на пътища с европейски пари

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спират още една голяма поръчка на Агенция "Пътна инфраструктура" - за ремонт на 15 пътни отсечки с пари от оперативната програма “Регионално развитие” 2014-2020 г.

Преди няколко дни Агенцията спря и другата поръчка за пътни ремонти с европейски средства. Така на практика се блокира цялото пътно строителство по оперативната програма.

Обществената поръчка за ремонта на първите 15 пътни отсечки беше публикувана през април. Общата им стойност е около 152 млн. лева без ДДС.

Сред 15-те участъка са ключови отсечки, като пътя Стара Загора – Раднево, разширяването на Пловдив – Асеновград, участъци от пътя Варна – Добрич и Търговище – Разград, двата лота на прохода “Петрохан” и други.

На 9 ноември пътната агенция е определила изпълнителите на 7 отсечки, включени в процедурата. Над 15,5 км от пътя Варна-Добрич е дадена на консорциума “ПХ-Добрич”, а 14-км участък от пътя Добрич-Кардам, както и пътят Гроздьово-Провадия – на “Инжстройинжеринг” ЕООД, вижда се от решението, публикувано в електронната система на Агенцията.

Ремонтът на почти 12 км от пътя Плевен-Ловеч е възложен на “Иса 2000” ЕООД, а пътят за пещерата “Леденика” – на ДЗЗД “Пътища Северозапад 2016”.

“Пътстрой-Габрово” получава ремонта на отсечка в област Габрово, а “Пътперфект-Т” ЕАД – отсечка от Кубрат-Тутракан.

Срещу решението са подадени 13 жалби, вижда се от регистъра на антимонополния регулатор. Жалби са подали “Трейс Груп холд”, “Автомагистрали Черно море” и няколко сдружения. Атакувани са всички позиции, за които Агенцията е определила изпълнители. 

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
АБВ ще настоява за мораториум върху сделката за изтребителите