IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Животновъдите може да получат нови 20 млн. лв. за фуражи

Министрите на финансите и земеделието съвместно с ръководството на фонд „Земеделие“ обсъждат отпускането на нова помощ за сектора по програма de minimis

17:22 | 08.06.11 г.
Животновъдите може да получат нови 20 млн. лв. за фуражи

Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ обсъждат възможност за отпускане на финансова помощ за животновъдния сектор по програма de minimis, която е съгласувана с министъра на финансите Симеон Дянков. Това обяви в Министерския съвет изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов, съобщиха от фонда.

Предвиденият бюджет е в размер на 20 млн. лв. и ще се предостави за изхранването на животни във ферми, които през последните три години не са получавали субсидии по тази програма, поясниха експерти.

По схемата за единно плащане на площ са разплатени 564 млн. лв. за над 91 хиляди заявления.

Румен Порожанов съобщи още, че с решение на управителния съвет на фонда се водят преговори с търговските банки за предоставяне на кредити с намален годишен лихвен процент от 7%. Лихвата не е променяна от 2002 г., когато е била фиксирана на 9 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още