Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кабинетът даде 30 млн. лв за Народната библиотека, УНСС и училищни автобуси

България ще кандидатства за седалище на Европейски орган по труда, днес обявяваме нашата кандидатура официално, каза още премиерът

Кабинетът даде 30 млн. лв за Народната библиотека, УНСС и училищни автобуси

Снимка: Министерски съвет

Близо 30 милиона лева отпуска правителството за ремонт на покрива на Народната библиотека, строежа на корпуса на УНСС и купуване на училищни автобуси. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, цитиран от БНР. 

"Ремонтът на библиотеката важен - падат камъни, парчета, не е ремонтирана сигурно откакто е построена, затова от бюджета на Министерство на културата ще бъдат отпуснати 2 млн. лв. Идва 24 май, така че - да действат", категоричен бе премиерът.

"Приехме и постановление за одобряване на допълнителен трансфер за УНСС. Миналата седмица бях в университета, изговорихме си всичко, което може да се говори. Нашият ангажимент към университета - 7,5 млн. лв., днес го гласуваме, надявам се да ни подкрепите", каза Борисов. 

Още по темата

Другата седмица Министерството на образованието и науката ще подготви проекторешение, с което да се дадат 20 милиона лева за училищни автобуси, съобщи още министър-председателят, цитиран от БТА.

С решение на правителството България ще кандидатства за седалище на Европейски орган по труда, днес обявяваме нашата кандидатура официално, каза още премиерът.

Според него социалното министерство е направило всичко необходимо. Очаква се новата структура да заработи до края на 2019 г.

Със създаването на Европейски орган по труда се интегрират съществуващите структури и инструменти на Европейския съюз в областта на трансграничната трудова мобилност и координацията по въпросите на социалната сигурност.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев наложи вето на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие