IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът даде 9 млн. лв. за ремонт на пътища в Бургаско

Допълнителни средства ще бъдат отпуснати за над 21 км пътища в областта

17:05 | 30.04.14 г.
Кабинетът даде 9 млн. лв. за ремонт на пътища в Бургаско

Правителството предостави допълнителни 9 млн. лв. за превантивен ремонт на инфраструктурни обекти от републиканската пътна мрежа в област Бургас. Това съобщи вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева след правителственото заседание, което днес се проведе в морския град, цитирана от пресслужбата на кабинета.

Ремонт ще бъде направен на пътищата Камено - Братово, Дебал - Тръстиково - Полски извор, кв. „Горно Езерово” - Братово и на разклона за гр. Българево - Камено, които са с обща дължина 21,3 км.

Няколко са били аргументите за осигуряване на средства за пътните ремонти - подкрепа за инвестицията на „Лукойл Нефтохим”, за която преди седмица дружеството получи сертификат за инвестиция клас А, облекчаване на трафика на входа на Бургас и по пътя Бургас – Слънчев бряг, както и предотвратяване на пътните инциденти, предизвикани от лошата инфраструктура.

Бобева съобщи още, че се готви и цялостна рехабилитация на пътя Бургас – Слънчев бряг. Планирани са шест отсечки с обща дължина 56 км, като по всички тях има проектна готовност. Индикативната стойност в първоначалната фаза е около 18,3 млн. евро, посочи Бобева. Тя допълни, че в момента се разработват параметрите на договор с Европейската инвестиционна банка за финансирането на участъците по проекта „Транзитни пътища VІ”. Предвижда се договорът да бъде подписан през втората половина на тази година. Очаква се отсечките да бъдат готови до две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още