IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпусна нови 28 млн. лева за щетите от бедствията

Почти цялата сума отива в общините

15:05 | 15.04.15 г.
Кабинетът отпусна нови 28 млн. лева за щетите от бедствията

Нови над 28 млн. лева отпуска правителството за щетите от бедствия. Почти цялата сума – над 27 млн. лв., са трансфери по бюджетите на общини за разходи по овладяването на бедствено положение, ремонти и възстановяване на инфраструктура.

С останалите средства се покриват разходи на министерствата, като половината са за дейности по обезопасяване на язовирите, определени в предаварийно състояние.

Сред одобрените с постановлението разходи са за корекцията на дере и на коритото на р. Отманлийска в община Бургас (3,1 млн. лв.), за аварийно почистване на дерета на територията на община Варна (997 хил. лв.), за изграждане на отводнително съоръжение и подпорни стени в с. Манолич, община Сунгурларе (909 хил. лв.), за възстановяване на мост в Пловдив (856 хил. лв.), за аварийно възстановяване на улици в с. Долище, община Аксаково (811 хил. лв.) и др.

В началото на април кабинетът предостави на общините близо 14 млн. лв. за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци. Парите бяха предназначени предимно за възстановяване на извършените разходи за разчистване на пътната инфраструктура, изграждане на временни диги и почистване на критични участъци от речните корита.

Целевите разходи се осигуряват за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет за 2015 г.

Още новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още