IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът предлага принципа „замърсителят плаща” в управлението на водите

Правителството одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите

16:07 | 05.11.14 г.
Кабинетът предлага принципа „замърсителят плаща” в управлението на водите

Промени в Закона за водите, с които се въвежда принципът „замърсителят плаща”, предлага служебният кабинет. На днешното си заседание Министерският съвет одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за водите.

Предложените промени са в изпълнение на предварителните условия за предоставяне на средства от фондовете на Европейския съюз за програмен период 2014-2020 г., съобщават от пресслужбата на кабинета.

С новите текстове се ускорява процесът по определяне на санитарно-охранителни зони около водовземните съоръжения за питейно-битово водоснабдяване. Въвеждат се разпоредби, свързани с планиране, разработване и изпълнение на Морската стратегия и на програмите от мерки към нея с цел опазване и подобряване на състоянието на околната среда в морските води.

Отстраняват се пропуски в транспонирането на две директиви с цел избягване на процедури за нарушение. Отменят се и някои наредби към закона поради осъвременяване на нормативната база с европейското законодателство и по-доброто му прилагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още