IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът ще осигури 741 млн. лв. за магистрала „Струма“

Средствата са за изпълнение на участъка „Крупник-Кресна“

13:16 | 07.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА Архив</em></p>

Снимка: БТА Архив

Правителството пое ангажимент за осигуряване на средства от държавния бюджет в размер до 741 млн. лева за изпълнение на Лот 3.2 „Крупник-Кресна“, съобщават от пресслужбата на кабинета.

В проекта е включено и изграждането на обходен път на град Кресна.

Изграждането на пътния участък ще осигури значително подобрение на пътната мрежа в Югоизточна Европа и ще създаде условия за засилено сътрудничество между страните в южната част на Балканите. Новото трасе ще осигури по-безопасни условия на пътуване и намаляване на времето за пътуване по направлението север - юг на българска територия, посочва се в мотивите към решението.

Автомагистрала „Струма“ е част от Ориент/Източно-средиземноморския коридор от основната Транс-европейска транспортна мрежа в отсечката от пътен възел „Даскалово“ до ГКПП „Кулата“ и осигурява пряк маршрут през България към Егейско море.

Проектът е предвиден за частично финансиране по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 1
penman
преди 4 години
За първи път ли четеш икономически новини!? Парите които се получават от ЕС са СЪфинансиране. Никой не е *** да плати 100% от сметката, както прави правителството при санирането. Но властимащите го правят за да уредят "наши" фирми да санират, иначе на всеки е ясно, че това е пладнешки обир за средностатистическия българин, който плаща сметката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
Sokratus
преди 4 години
Защо Министерският съвет осигурява 741 млн. лв. за магистрала Струма!?!Нали магистралата е с европейско финансиране!?! Да не би да са си добавили 741 млн за да си ги разделят!?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още