Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кадър на деня за 25 февруари

Кадър на деня за 25 февруари

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев представи електронна карта за еднократно пътуване. Превозният документ важи 90 минути от момента на валидацията му за метрото и за наземния транспорт. Електронният билет може да се купи през мобилно устройство. Заплащането става и чрез добавяне на стойността на картата към сметката за ползваните мобилни услуги от националните оператори, чрез кредитна или дебитна банкова карта. Банковата карта може да се използва еднократно или да се регистрира като платежен метод за последващи плащания за по-голямо удобство.

Всеки пътник, който иска да получи електронен билет или дневна/нощна карта за пътуване, е необходимо да направи регистрация в приложението MPASS и да избере от възможните опции превозни документи – дневна карта, карта за еднократно пътуване с метро и карта за еднократно пътуване с градски транспорт. След това избира начина на плащане и след потвърждение, получава превозния документ със защитен QR код. Между купуването и валидирането на документа трябва да минат поне 60 секунди. След това валидирането става чрез сканиране от екрана на мобилния телефон на QR кода на валидаторите на метрото или в превозните средства. Тя е задължителна. При проверка е необходимо пътникът да представи екрана на мобилния телефон с визуализиран QR кода на активния билет. 

До този момент над 42 000 пътници използват приложението MPASS при онлайн купуване на дневна карта за обществения транспорт.

По статията работи: Божидарка Чобалигова
Още по темата: Икономика и политика

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Борисов разформирова Националния оперативен щаб