Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Как да помислим не само за нашето здраве, а и за това на планетата?

Трябва да се намали предлагането на маски за еднократна употреба за сметка на текстилните, съветва Меглена Антонова от „Грийнпийс“ България

гледано: 3519   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Когато мислим за нашето здраве, е много важно да помислим и за здравето на планетата. Според глобални проучвания на месец се изхвърлят 129 милиона маски за еднократна употреба, които са трудно рециклируеми, и поради ниските цени на петрола за компаниите е по-изгодно да ги произвеждат, вместо да ги рециклират. Това заяви Меглена Антонова, координатор на програмата „Климат и енергия“ в „Грийнпийс“ България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Изчисление на организацията за по-малко пластмаса в България гласи, че ако ежедневно всеки един човек на планетата използва маска за еднократна употреба, то в края на годината ще се изхвърлят около 3 трлн. маски, които ще попаднат в околната среда поради неправилното им изхвърляне, или ще бъдат заровени в сметища, или ще бъдат изгорени в инсинератори", посочи тя.

Според нея по-добро решение е да се намали предлагането на маските за еднократна употреба за сметка на текстилните, които могат да бъдат използвани многократно.

Меглена Антонова смята, че генерирането на стоки от източници, различни от петрол, може да бъде добра комбинация с кръговата икономика.

"Природата е един от най-добрите учители за иновативни идеи и технологии", коментира тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Фаталната отсечка на "Струма" не е нито магистрала, нито скоростен път