IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как пандемията влияе на транспортните проекти?

Товарният транспорт беше единственият бранш, който не спря макар и слабите затруднения, твърди доц. д-р Борислав Арнаудов

22:20 | 30.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пандемията от коронавирус не оказа влияние върху изпълнението на транспортните проекти. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. д-р Борислав Арнаудов, научен секретар към катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" към УНСС.

„Товарният транспорт беше единственият бранш, който не спря макар и слабите затруднения, докато се оформят зелените коридори“, заяви гостът.

Арнаудов заяви, че по повод 70-годишнината на катедрата е била организирана среща с бизнеса, на която на живо са присъствали представители на 20 компании и още толкова онлайн.

„На тази кръгла маса се обсъдиха перспективите за съвместни действия между бизнеса и образованието. Те ни казаха какво очакват от нас и ние – от тях, за да създадем възможно най подготвените кадри“, разказа той.

По отношение на обучението в момента гостът обясни, че от началото на академичната година е бил прилаган хибриден модел с онлайн лекции и присъствени обучения, но след последната заповед на здравния министър отново се е преминало изцяло онлайн, както през втория семестър миналата година.

„По-трудно е защото нямаме физическия контакт със студентите“, каза той.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още