Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Как се осигурява непрепрекъснато производство в рудодобива?

За Комбината за цветни метали е задължително да е високотехнологичен, посочи главният изпълнителен директор Румен Цонев

гледано: 1614   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Непрекъснатото производство е симбиоза от добра организация на доставките и продажбите. Така коментира в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria развитието на КЦМ 2000 Груп главният изпълнителен директор на дружеството Румен Цонев.

Още по темата

Създадено през 2000 г., акционерното дружество КЦМ 2000 управлява портфейл от фирми в областта на рудодобива, производството на цветни метали, търговската дейност, промишления инженеринг и индустриалния сервиз.

“От 2011 година, до преди една година, успяхме да инвестираме в производството си впечатляваща сума от около 350 млн. лева, като половината от тези средства са заемни, а другата – наши лични ресурси, посочи Цонев. – Успяхме да построим завод за олово с иновативна технология. В Пловдив имаме заводи за производството на олово и производство на цинк."

Според Румен Цонев дигитализацията е закономерен етап на развитието на света.

“За компании като нашата е задължително да е високотехнологична с методите на автоматизация по отношение на продължаване на производителността на труда и разрастване на веригата на доставки", отбеляза той.

Румен Цонев съобщи, че в района на Пловдив се развиват редица нови бизнеси, но всичко е въпрос на управление във връзка с доходите на хората и перспективата професионалната им реализация.

"Нашите метали намират много добро приложение. Забавянето в икономическото развитие ни повлиява, но не непременно в търсенето, а в по-ниски цени, на които ние знаем как да реагираме. Човешкият живот има потребност от нашите метали и това ни дава убеждението, че трябва да продължаваме", категоричен е главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп.

Румен Цонев разказа и откъде тръгва професионалният му път.

"Завърших Химикотехнологичния институт. След това започнах работа в сферата на цветната металургия от 1985 г. Да работиш в такива производство е много интересно. От 1991 г. работя в Комбината за цветни метали. През 1985 г. започнах по разпределение в Институт за цветна металургия и в продължение на пет години се занимавах с научни изследвания. След това се прехвърлих в КЦМ”, сподели експертът.

Румен Цонев е на мнение, че поколението, което идва „след нас е настроено по друг начин”.

“Те имат много информация. Смяната на работата в този смисъл е нещо закономерно. Най-интересното е, че аз  все още работя в компания, която постоянно се развива. КЦМ е една от най-иновативните компании в традиционно иначе производство в страната и аз съм ангажиран с инвестиционното развитие на компанията", посочи главният изпълнителен директор.

Повече от разговора вижте във видео материала!

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Иван Нейков: Разделянето на здравната система крие своите рискове