IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви политики и реформи са необходими в кризата?

Привличане на експортно ориентирани инвестиции и създаване на бизнес среда, препоръча Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital

21:20 | 14.05.20 г.
Какви политики и реформи са необходими в кризата?

"Кризата все още има много несигурни сценарии. Нашият подход е да планираме за доста негативен сценарий - по-дълга и дълбока от очакваната рецесия, и да сме сигурни, че компаниите могат да оцелеят в нея", посочи той  и се аргументира, че така могат да се предвидят капиталови буфери и да се създадат нови възможности.

Росен Иванов препоръча електронното правителство да стане приоритет в нашата страна.

По думите му стимулите за инвеститорите трябва да са осезаеми.

"Сърбия, например, предоставя много по-големи стимули. Това е един от начините България да излезе от капана на средните доходи", смята експертът.

"Няма еднолично решение за цялата страна, затова трябва да се формират отделни политики, каза Росен Иванов и коментира, че би заложил на продължаващото преструктуриране на икономиката.

За тази цел, според него, посоките са две - привличане на експортно ориентирани инвестиции и създаване на бизнес среда, която да ни постави на едно от водещите места в Европа.

"Диференцираните ставки за ДДС могат да отворят "кутията на Пандора" за всякакъв вид лобизъм", смята експертът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още