IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви възможности стоят пред инвеститорите в ситуация на епидемия?

Почти всички сектори се разпродават в дните на паника, твърди Георги Георгиев от Карол Капитал Мениджмънт

10:14 | 08.03.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В началото на всяко масивно разпродаване абсолютно всички сектори са потърпевши. Това се видя и в началото на разпродажбите заради коронавируса. Дори и компании, които се считат за убежища, като златодобивните, бяха разпродадени с пазара. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев от Карол Капитал Мениджмънт.

"Когато има такива рискове, се продават абсолютно всички активи в началото, докато се отсеят кои сектори ще бъдат с по-големи възможности за растеж и инвеститорите да насочат средствата си натам", обясни гостът.
Той коментира, че акциите на медицинските компании, за които се предполага, че могат да изобретят ваксина срещу коронавируса, са купувани спекулативно от част от инвеститорите. „Но цялостно всички сектори бяха разпродавани в дните на паника“, допълни той. 

По думите му в такъв момент инвеститорите трябва да имат ясен план дали са дългосрочни инвеститори.
"Инвеститорът трябва да е готов да приеме волатилността, за да може да спечели от очакваната средно годишна доходност, която е около 9% към този момент на базата на историческото представяне на S&P 500", каза Георгиев.
Според него когато инвеститорът има възможност да следи пазара ежедневно, той може да намали риска в този момент и да търси по-добри нива.

"Статистиката показва, че пазарът успява цялото си позитивно движение в рамките на 10 много силни търговски сесии в годината", посочи експертът.

Целия разговор може да видите на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 3
zelka007
преди 4 години
пхахаха ... най-готини са рассиянските коментари за хамериканските компании и борси ... :))) ... дядя вова , не ги мисли хамериканските шистаци ... те ще се оправят . най-неефективните ще ги затворят , ама другите ще си бачкат . щото ти се изплъзват разни детайли от нефтения бизнес . една рафинерия работи с един - два - три вида максимум сорта петрол . не може да работи с много видове . технологически му работи ... :))) ... например рафинерията на лук в БГ я грее само цената на urals и направиха реконструкция та могат и тежък иракски да преработват . другите ако ще по $5 за барел да са все е тая ... в светът има над 400 спецификации петрол , борбата е да има рафинерии работещи с твоят петрол ... те ти да видиш цени на различните видове петрол :https://oilprice.com/oil-price-chartsта колкото струва петролът от някое петролно поле толкова ... рафинерията си е направила сметката - преработка , готова продукция , пазари - виж как е организирано монополното положение на лук в БГ , по сходен начин е организирано и в други държави за местните рафинерии ... тва като зацвилите в екстаз агитката ... :))) ... я кажи какво се прожектира из тубата за новите рассиянски оръжия и специално за въздушно-космическите сили ... :))) ... че в сирия много звучен шамар за тактическите схеми на шойгу ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
дядя Вова
преди 4 години
Ето ви инвестиционните възможности:"...спрос на нефть падает.ОПЕК+ пытается стабилизировать падение цен, ибо большинство ее участников рассчитывает свои бюджеты исходя из цен выше 60$ за бочку....и в этот критический для мировой экономики (доллара и глобальных корпораций) момент Россия выходит по сути из сделки с ОПЕК, чем неизбежно роняет цены на нефть ниже критического болевого порога....доходы бюджета РФ падают, как и рубль, но бюджет России посчитан исходя из 40$, а для сланцевых компаний США (одного из самых мощных финансовых пузырей) - это 100% банкротство....это толкает фондовые рынки еще ниже...вслед за банкротством сланца в пике идут финансовые группы США, которые вложились в них, а это сотни миллиардов долларов....рынки идут еще вниз, и выходят к отметкам 2008-2009 года....начинается панический слив акций и уход инвесторов в золото."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още