IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво откри НАП при проверката на стоковите борси?

Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията

19:10 | 08.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Близо 10 хил. превозни средства, складове и търговски обекти за търговия с плодове и зеленчуци в 13-те борси за търговия на едро са проверили през уикенда инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП), съобщават от ведомството. 

В началото на проверките най-масовата нередност е била липса на документи за произход на входа на борсите и на счетоводни документи за закупената стока на изхода. Към момента документирането на търговията на борсите е значително подобрено само след няколко дни на данъчен контрол, допълват от НАП.

Служителите на приходната агенция са пресекли няколко опита търговията да бъде изнесена от борсата на намиращи се наблизо паркинги в първите дни на акцията.

Припомняме, че през миналата седмица звеното за фискален контрол в НАП започна денонощни наблюдения в най-големите борси в страната за плодове и зеленчуци. На входа и изхода на тържищата бяха устроени временни контролно-пропускателни пунктове, които продължават да действат и към момента. Проверките се извършват и чрез т.нар. постоянно наблюдение, което означава, че инспекторите се легитимират и присъстват открито в търговските обекти в продължение на дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още