IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калин Радев: Потенциалът за бизнес с Индия е неограничен

България отваря пред индийските инвеститори пътя към пазара на Европа, посочи изпълнителният директор на Software Group

17:30 | 29.11.19 г.
Калин Радев: Потенциалът за бизнес с Индия е неограничен

„Към момента се наблюдава доста повишено внимание от индийските инвеститори към България, има и немалък брой български компании, които развиват бизнес в Индия“, отбеляза той.

Според Радев интересът на индийската страна към България е най-вече към производствения сектор. „Индия има интерес от позициониране в България, тъй като това отваря достъпа ѝ до Европа“, смята експертът.

По думите му  вече е традиционно присъствието в Индия на български компании от IT сектора, военния и фармацевтичния, но експертът е на мнение, че възможностите по принцип са неограничени заради ръста на потреблението.

“Всеки продукт или услуга, които отговарят на определените специфики, имат значителен потенциал“, прогнозира изпълнителният директор на Software Grouр.

Той съветва компаниите да се позиционират в конкретен щат или област на Индия, защото законодателството е различно. Радев поясни, че наличието на местен индийски партньор не е задължително, но винаги помага.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още