Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента

Ветеранът от движението поема отговорност за решението на Ангел Исаев да стане независим депутат, вместо да се оттегли от НС

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента

Снимка: Олег Попов, Investor Media Gropup

Ветеранът на ДПС Камен Костадинов изненадващо обяви, че напуска парламента. Това стана на третия ден от учредяването на 44-тото Народно събрание, съобщи Dnes.bg.

Мотивът на Костадинов за напускането е скандалът с преференциалния вот в бургаската листа, на която той бе водач. Деветият в нея Ангел Исаев стана народен представител заради феномена 9/9, но отказа да напусне парламента, каквото е решението на партията, и се обяви за независим.

Причината за отлъчването му от ДПС, е, че Исаев не се е съобразил с решение на движението от 2015 г., според което никой от кандидатите за народни представители няма право да се възползва от преференциите. Тезата на ДПС е, че при подреждането на листите ръководството на партията преценява какъв трябва да е редът в тях.

Още по темата

"Не приемам това като воля на избирателите, а като грешка", каза от своя страна Камен Костадинов. Той обяви, че с напускането си на парламента дава модел на поведение и пример за това, че политиката не се прави само в Народното събрание. 

Костадинов обаче остава член на ръководството на ДПС, обяви лидерът му Мустафа Карадайъ. Той обясни, че много хора от листите са се отказали от парламента, макар да са били избрани именно с феномена 9/9, защото такова е било партийното решение. Исаев обаче, макар да е обещал да напусне, не го направил. 

"Този акт на Камен има морални измерения и ние всички оценяваме това", обясни Карадайъ. 

На мястото на Костадинов в парламента влиза Дурхан Мустафа. В 44-тия парламент Камен Костадинов бе депутат шести мандат. Той е народен представител във всички Народни събрания от 38-мото досега, с изключение на 39-тото.

По статията работиха: Вера Александрова, редактор Ралица Пейчева

Последни новини

Коментари (6)

0
 
1
 
6
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Явно този Мустафа им е много важен, щом заради него махат и водача. Забавно е как на авторитаризма казват "морал".
1
 
2
 
5
преди 7 месеца
Данчо ментата както си написал е същия като този Костадинов Готов да предаде всичките си приятели и роднини когато следва интереса Данчо Цонев има само едно качество - не разчита само на това което е научил във В И Н С - Варна а постоянно се усъвършенства Вече е добър макроикономист Това разбира се не го оправдава за всичките му лоши качества
3
 
5
 
4
khao до: lyusien
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
може да е образован, но е гнил в душата си ... така че не ми го оправдавай, няма как да си от ДПС или БСП и да ми се правиш на отговорен за българското общество, след като си доказак крадец ... кажи ми сега и Данчо ментата колко виши има и колко е образован.
1
 
2
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
дава модел на поведение и пример за това, че политиката не се прави само в Народното събрание.
-----------------------------
в това не мисля че някой изобщо се е съмнявал ...
2
 
7
 
2
преди 7 месеца
Вижте Кастадинов вместо да напуска парламента да започне да образова избирателите си от партията Какво толкова сложно има в бюлетината та правят грешки Само тотално неграмотни хора и на които въобще не е обяснено за какво става въпрос могат да допуснат такава грешка Това с напускането е още по голяма грешка Този човек със сигурност е поне образован Или и тои е като избирателите си?

Още от Икономика и политика
Най-ниско ниво на безработицата от 2009 г. досега, отчете Бисер Петков