IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Караянчева:​ Ако се гласуват оставките, тримата министри се връщат в парламента

Няма правителствена криза, категорична е председателят на Народното събрание

09:18 | 04.09.18 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Не са обсъждани нови имена на министри, добави тя.

Управляващата коалиция е стабилна и продължава напред, стана ясно след продължилата четири часа среща на партиите в управлението, която завърши малко преди полунощ. На нея не са обсъждани промени в кабинета след оставката на трима министри - това ще стане идния понеделник на нова среща между лидерите на ГЕРБ и „Обединените патриоти“.

Караянчева отбеляза, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Тя призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори и подобни разговори като този вчера, са оздравителни. Тя визира поисканата от Волен Сидеров оставка на Валери Симеонов и решението на НФСБ да остане в управлението въпреки противоречията с ГЕРБ. 

Караянчева беше категорична, че няма правителствена криза. В новия политически сезон председателят на НС очаква решенията да се взимат динамично.

Надявам се на бързи решения по заседанията на комисията, коментира Караянчева.

Тя открои кои са приоритетите на парламента за нови политически сезон.

Законтът за пътищата ще се гледа особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебат в парламента, отбеляза Караянчева.

Очакваме октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета, отбеляза председателя на Народното събрание.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още