Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Каракачанов внася законопроект за доброволната военна служба

Тя ще е 6 месеца, а преминалите я ще имат предимство за работа в системата на сигурността

Каракачанов внася законопроект за доброволната военна служба

Снимка: БГНЕС

В началото на следващата седмица министърът на отбраната Красимир Каракачанов внася в Министерски съвет законопроекта за доброволната военна служба. Тя ще е 6 месеца, а преминалите я ще имат предимство за работа в системата на сигурността.

Доброволната казарма ще даде възможност да жените и мъжете до 40-годишна възраст да минат два курса по три месеца на военно обучение.

„Ако един млад човек избере да направи това, неговото работно място ще се пази без значение дали работи в частна фирма или в държавна институция. Тези хора, които преминат, ще им дадем и възможността с предимство да постъпват на работа в структурите на сигурността и в държавната администрация“, посочи вицепремиерът. 

Още по темата

Това заяви във Велико Търново военният министър Красимир Каракачанов след като връчи свидетелствата на 20 ученици, завършили първия в страната курс по начална военна подготовка за последните 20 години, предава БНР.

В началото доброволна военна служба ще могат да изкарат 600 българи. Разходите са разчетени така, че да не се наложи актуализация на бюджета на Министерството на отбраната.

Вицепремиерът наблюдава заключителния етап от курса по начална военна подготовка на 20 ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново.

На полевия учебен център „Беляковец“ на Националния военен университет гимназистите демонстрираха придобитите умения по огнева подготовка. Това е първото практическо обучение по начална военна подготовка за ученици от средните училища за последните 20 години. 

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Отворени са офертите за изграждане на първите 75,6 км от АМ „Русе – В. Търново“