Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Караниколов: Новите мерки за горивата няма да доведат до повече разходи за търговците

При проверки са констатирани манипулации на касови апарати и неотчитане на продажби, коментира икономическият министър

Караниколов: Новите мерки за горивата няма да доведат до повече разходи за търговците

Снимка: FreeImages.com

Новите мерки за затягане контрола върху търговията с горива няма да доведат до повече разходи за предприемачите. Това коментира министърът на икономиката Емил Караниколов пред БНР.

Припомняме, че финансовото министерство планира да принуди търговците на горива да монтират измервателни и отчетни по индивидуална схема, предварително одобрена от Националната агенция за приходите (НАП), Българския институт по метрология (БИМ) и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Очакванията на ведомството са косвеният ефект за държавния бюджет да възлезе на около 117 млн. лева.

Караниколов отрече новите мерки да са насочени срещу конкретни бизнесмени, например лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки. По думите му мерките са насочени към всеки, който не спазва закона, и са част от борбата на правителството срещу укриването на приходи от продажба на горива.

Караниколов посочи, че при проверка на различни обекти за търговия на горива са установени извършени продажби без те да се отчитат на касовите апарати. Констатирани са и множество случаи на прекъсване на връзките между касовите апарати и системата на НАП.

„Всички имаме интерес всеки един литър гориво да се отчита, това са приходи за бюджета“, коментира икономическият министър.

Караниколов подчерта, че икономическото министерство анализира административната тежест и в държавната, и в общинската администрация. Той допълни, че всички такси, събирани от администрацията, ще станат разходоориентирани, а службите вътрешно да си търсят документи, така че да не се налага бизнесът и гражданите да ги предоставят.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 12-и август