Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Караниколов: Спрели сме от пазара един милион литра некачествено гориво

Икономиката ни върви, каза икономическият министър

Караниколов: Спрели сме от пазара един милион литра некачествено гориво

Снимка: Pixabay

Министерството на икономиката чрез Държавата агенцията по метеорология и технически надзор контролира качеството на горивата. Само от началото на годината сме спрели от пазара един милион литра некачествено гориво. Проверките продължават и ние се занимаваме с това, каза по БНТ икономическият министър Емил Караниколов.

Още по темата

По отношение на цените на горивата министърът повтори, че те зависят от международните пазари и увери, че КЗК следи дали няма картел, монопол или изкривяване на пазарите. Според него проблемът е, че хората нямат доверие, защото са на ръба. Проблемът е в доверието, убеден е Караниколов. 

Хората нямат доверие, хората са на ръба, за съжаление ние нямаме магическа пръчка и никой не е обещавал нещо невъзможно, тоест доходи минимални над 1000-1500 лева. Това ще стане с времето, няма как - ние почнахме от дъното и настина малко по малко нещата се развиват. Икономиката ни върви, заяви Караниколов.

Във връзка с протестите на майките на деца с увреждания Караниколов каза, че протестиращите виждат в правителството решение на проблемите си. Те не желаят правителството да се сменя с друго, което да реши проблемите им, категоричен е той. 

Още по темата

Според министъра обаче увеличението от 150 млн. лева за хората с увреждания, след като навършат 18 години, не може да е решение. Необходима е и среда, внесеният закон няма да реши всички проблеми, заяви той.

Караниколов е категоричен, че независимо от протестите правителството решава проблемите. Правителството продължава да изпълнява заложените политики. Приоритети в политиките на правителството са образованието, социалната сфера, здравеопазването, увеличаване на доходите.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 20 юни