IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР също ще проверява "Топлофикация София"

Енергийният регулатор ще установява дали има нарушения на лицензията на компанията

19:17 | 10.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще прави извънредна проверка на "Топлофикация София" заради аварията, заради която няколко столични квартала бяха без парно и топла вода почти седмица, съобщава регулаторът.

Проверката е назначена от председателя на Комисията Иван Иванов със заповед от днес, 10 февруари.

Предмет на проверката е да се установи налице ли са нарушения на издадената на дружеството лицензия за пренос на топлинна енергия, както и на лицензията за дейността производство на електрическа и топлинна енергия, посочват от КЕВР.

След приключване на проверката в ще бъде изготвен доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от енергийния регулатор.

При установяване на нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки, посочва се в съобщението.

Припомняме, че проверки в столичното топлофикационно дружество стартираха и Прокуратурата, и Столичната община. Компанията обеща да обезщети засегнатите клиенти още със сметките за февруари.

Дружеството съобщи днес, че топлоподаването е възстановено към всички квартали на София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още