IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЕВР удължи регулаторния период с един месец

Комисарите ще изчакат промените, които предлага правителството, преди да разгледат отново цената на тока

16:27 | 29.06.15 г.
КЕВР удължи регулаторния период с един месец

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) удължи с един месец регулаторния период и така новата цена на електроенергията ще влезе в сила не от 1 юли, а от 1 август. Това е било решено на закрито заседание на регулатора, провело се днес (29 юни). Решението е качено на сайта на Комисията.

В петък Комисията отказа да се произнесе дали ще приеме възможността за отсрочка на ценовото решение, която даде Народното събрание, гласувайки промени в Закона за енергетиката. Председателят на КЕВР Иван Иванов обясни пред журналисти, че промените още не са обнародвани в Държавен вестник и подобно решение би било нищожно.

В събота обаче излезе извънреден брой на Държавен вестник, в който бяха обнародвани промените в Закона за енергетиката и това направи възможно произнасянето и на регулатора.

„Една от основните цели, регламентирани в Закона за енергетиката, е създаването на предпоставки за извършване на дейностите в енергетиката при гарантиране на сигурността на доставките, интересите на потребителите и националните интереси", пишат от Комисията.

На базата на очакваните промени, предложени от правителството, комисарите посочват, че има основания за удължаване на ценовия период за дружествата от сектора до 31 юли 2015 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още