IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кинтекс" атакува пазара в Индия и Алжир

Оръжейната компания е на печалба за първото полугодие на годината

16:02 | 12.08.15 г. 1
"Кинтекс" атакува пазара в Индия и Алжир

Държавната оръжейна компания „Кинтекс“ преоткрива пазара в Индия, става ясно от финансовият отчет за второто тримесечие на годината. В периода април – юни дружеството е осъществило доставки на стойност 15,3 млн. долара за нуждите на отбранителната промишленост в Индия.

През периода „Кинтекс“ е извършило и реекспорт на оръжия за Етиопия на стойност 175 хил. долара, става ясно още от отчета. В момента се подготвят и оферти в отговор на запитвания за боеприпаси и въоръжения от страна на Министерството на отбраната на Алжир.

Очакванията са до края на третото тримесечие „Кинтекс“ да изнесе оръжие и боеприпаси за сухопътните сили на Алжир на стойност от около 6 млн. евро.

Като цяло към 30 юни 2015 година приходите от продажби на компанията са в размер на 51,7 млн. лева. От тях 51,6 млн. са от продажби на стоки, а останалите средства – от реализиране на услуги (основно отдаване на помещения под наем).

От финансовия отчет на „Кинтекс“ е видно още, че има спад на печалбата спрямо миналата година. Към края на юни 2015 година нетната печалба е 4,53 млн. лева, спрямо 5,46 млн. лева към края на юни 2014 година.

Припомняме, че в края на юли търговското аташе на България в Делхи Стефан Йонков съобщи, че отбранителната ни индустрия отново открива пазара в Индия. Той посочи, че фирми като „Кинтекс“ и „Арсенал“ работят активно за разширяване на присъствието си в азиатската държава, но не уточни какъв е размерът на сключените договори и стойността на износа на тази специална продукция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
Forex Master
преди 8 години
Не е хубаво да се лъже! И децата знаят, че независимо от крайния получател написан на хартия, оръжието и мунициите отиват в ръцете на терористите от ислямска държава, които воюват срещу правителствата на Ирак и Сирия. Всичко това се организира от пиндосляците, а такива като Кинтекс и Арсенал са само подставените лица да оформят фалшивите транспортни документи.След това се чудим що имало пришълци в България бягащи от войната водена с българско оръжие?!... Срам и позор за правителството на послушкото Борисов!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още