IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Кинтекс" намали с 25% разходите си за персонала

Дружеството затвърждава позициите си на пазара в Алжир и Индия в първите три месеца на годината

13:30 | 04.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
"Кинтекс" намали с 25% разходите си за персонала

С 25% до 470 хил. лева са намалели разходите за персонал на „Кинтекс“ през първото тримесечие на годината, става ясно от отчета на оръжейното дружество. Данните показват още намаление на приходите от продажби до 24,3 млн. лева, или с 11% спрямо отчетените през първото тримесечие на 2015 година приходи.

Печалбата на дружеството намалява с 1% до 2,84 млн. лева.

Основната част от приходите идва от осъществените доставки в Алжир – за общо 22,4 млн. лева и Индия – за 1,9 млн. лева.

От отчета за търговската дейност на „Кинтекс“ през първите три месеца на годината става ясно още, че компанията успява да утвърди присъствието си на пазара в Алжир и Индия.

Освен реализираните доставки в ход са и подготовка на оферти във връзка със запитвания и обявени тръжни процедури за боеприпаси и въоръжение от Министерството на отбраната на Алжир.  През първото тримесечие са подписани и договори военните в страната за доставка на боеприпаси на стойност 66 хил. евро и за ремонт на ракети Р-27 за 11,2 млн. долара.

В допълнение компанията е подписала договор за доставка на ракетни снаряди за 23,8 млн. евро с Министерството на отбраната на Индия, както и за доставката на осколочно фугасни авио бомби и взриватели на обща стойност малко над 34 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още