Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кирил Ананиев е отговорил на най-много депутатски въпроси тази година

БСП държи рекорда за най-много питания и въпроси – общо 656

Кирил Ананиев е отговорил на най-много депутатски въпроси тази година

Снимка: БГНЕС

На най-много въпроси и питания тази година е отговорил министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – 123, следван от министъра на околната среда и водите Емил Димитров – 90, и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – 89. Това сочи справка, подготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев са отговорили на по 61 въпроса, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и министърът на финансите Владислав Горанов – по 54, министърът на вътрешните работи Младен Маринов – 38, министърът на културата Боил Банов – 22, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева – 21 и т.н.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ „БСП за България“  - 625 въпроса и 31 питания.  От ПГ „ВОЛЯ – Българските Родолюбци” са отправили 60 въпроса и 1 питане; от ПГ на ПП ГЕРБ – 40 въпроса и 1 питане; от ПГ „Обединени патриоти“ – 20 въпроса и 1 питане; от ПГ на ДПС – 18 въпроса. Депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, са внесли 13 въпроса и 1 питане.

От началото на годината 44-то Народно събрание е приело 72 закона, 92 решения и две обръщения и декларации.

От 1 януари до 31 юли 2020 г. в парламента са постъпили 127 законопроекта, като 84 от тях са внесени от народни представители. Предложените проекти за решения са 115, от които 100 са на депутати. От народни представители са внесени два проекта за обръщения и декларации. 

Още по темата

През деветата си сесия 44-то Народно събрание е провело 75 пленарни заседания, девет от които извънредни.

Използваното време за осъществяването на контролната функция на парламента през деветата сесия е 76 часа и 6 минутикато парламентарният контрол е провеждан в 22 пленарни заседания. Членовете на правителството са отговорили на 727 въпроса и 25 питания.

В Народното събрание от 1 януари до 31 юли 2020 г. са постъпили 774 въпроса и 35 питания. В този период е имало шест изслушвания, пет разисквания по питане и два вота на недоверие на Министерския съвет - заради провала на политиката в областта на околната среда и водите и провала в политиката за противодействие на корупцията.

През деветата сесия е имало две изслушвания на министър-председателя Бойко Борисов относно списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътна инфраструктура – винетна такса и такса на база изминато разстояние, и относно актуалното състояние в страната във връзка с пандемията от COVID-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Министерството на финансите очаква излишък от над 890 млн. лв. към септември