Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Китайски компании проучват вноса на вино и олио от България

Предстои да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката и провинция Дзянси

Китайски компании проучват вноса на вино и олио от България

Снимка: МИ

Китайски компании проучват възможностите за внос на вино и олио от България, както и за инвестиции в страната ни. Това стана ясно на среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с У Джонцюн, вицегубернатор на провинция Дзянси. Тя е на посещение в България начело на бизнес делегация по покана на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров.

Българско олио може да бъде предлагано в търговската мрежа на китайска компания, оперираща 4 хил. обекта в Китай. Интересът бе заявен на срещата, а Манолев подчерта, че страната ни може да предложи високо качество на продукта на конкурентна цена. 

Още по темата

Друга китайска компания се интересува от внос на вино от България, като предвижда да стартира с партида от 200 хил. бутилки. Целта им е обемите устойчиво да растат, а продуктът да става все по-познат на китайския пазар.

Поради високия интерес на бизнеса от провинцията към България бе договорено да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката и провинция Дзянси. У Джонцюн предложи това да стане през май на най-голямото търговско изложение в Централен Китай, което провинцията ще домакинства.

Манолев посочи, че България изнася все повече продукти за Китай, а азиатската държава е близо до влизане в топ 10 на най-големите ни пазари.

Делегацията посети и Индустриална зона Божурище, където се запозна с предприятията, които оперират на място.

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Атлантическият съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска