Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

КНСБ: Компенсиращите мерки за бизнеса да се обсъдят със социалните партньори

Най-големият проблем е огромното напрежение върху здравните заведения, каза Чавдар Христов

гледано: 951   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Компенсиращите мерки за бизнеса трябва да са обект на широко обсъждане. Това заяви Чавдар Христов, вицепрезидент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Част от бизнеса вече е излязъл с предложения за подобни мерки, част от тях звучат логични. Трябва да има съвместен план между правителството, синдикатите и работодателите, за да се види кои мерки ще са най-полезни и ще предпазят в някаква степен и другите системи“. 

Още по темата

Според Христов затруднения ще изпитат и хората, които са концентрирани в офиси и администрации и имат обслужващ интерес, а сега ще им се наложи да работят дистанционно и в домашни условия.

Ходът на правителството с гласуването на нови мерки беше очакван, защото обстановката предразполага към него, каза още гостът.

„Всеки един от коментаторите изхожда първоначално от собствени или групови интереси, тъй като икономиката и другите системи съществуват, защото има хора, които работят в тях, които влагат средства, залагат в дългосрочен план живота си. По мое мнение трябва да се намери онзи водещ принцип, който ясно да вземе връх над всички останали“.

Най-големият проблем според него е огромното напрежение, което се стоварва върху здравните заведения и върху спешната помощ. "Това не е макък аргумент, за да се търсят подобни мерки", заяви Христов. 

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Планират най-големия завод за продукти от насекоми в Югоизточна Европа у нас