IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои страни инвестират най-усилено в България?

Една четвърт от материалните активи на бизнеса у нас се държат от чужди капитали, посочи Людмил Стойчев, правляващ партньор в CBN Panoff, Stoycheff & Co.

20:19 | 16.02.21 г. 1
Кои страни инвестират най-усилено в България?

Германия, Русия, САЩ, Австрия и Гърция са страните, които са най-силно представени у нас по отношение на инвестициите. Това каза Людмил Стойчев, управляващ партньор в CBN Panoff, Stoycheff & Co., в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

Германските инвеститори са много важни за България - особено в производствената и в ИТ сферата. Все пак в индустрията на информационните и комуникационни технологии доминиращо е присъствието на американски компании - те са 62 и осигурят 15 хиляди работни места, посочи той.

Стойчев отбеляза, че китайските инвеститори изостават в интереса си като вложители на капитали, тъй като гледат на България като на трамплин за достъп до европейския пазар.

Специалистът обърна внимание на представянето на британския бизнес у нас. По думите му е показателно, че за последните пет години той е увеличил с 312% приходите си в ИТ индустрията. Другата индустрия, в която британският бизнес също инвестира, са професионалните услуги, коментира гостът.

Една четвърт от материалните активи на бизнеса у нас се държат от чужди капитали, каза още анализаторът.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 3 години
те тоя е такъв измислен фантазьор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още