IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колекторските компании няма да спрат да събират дългове

Имаме готовност да проявим гъвкавост и да предоставим възможност на потребителите за глътка въздух, посочи Райна Миткова-Тодорова

11:59 | 18.03.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Компаниите, членуващи в Асоциацията на колекторските агенции в България, преминават към нов режим на работа, но няма да спрат да събират дългове, освен ако няма предписания на най-високо държавно ниво, каза пред БНР Райна Миткова-Тодорова, председател на браншовата асоциация.

„В момента проявяваме голямо разбиране и толеранс към потребителите. Всички имаме готовност да проявим голяма гъвкавост и да предоставим възможност на потребителите за глътка въздух в това трудно положение“, каза тя.

Според Миткова колекторският бизнес има своята отговорност, че българската икономика трябва да продължи да функционира.

„И апелът ни към българските граждани е да отделят, да има мисъл и към утрешния ден и все пак малко, но да успеят да погасяват задълженията си“, призова председателят на колекторската асоциация.

Райна Миткова-Тодорова посочи, че засега не възнамеряват да прекратят на 100% своята дейност, но каза, че това може да се промени при предписания на най-високо държавно ниво, заради евентуални мерки в условията на извънредно положение.

Председателят на АКАБ информира, че след обявяване на извънредното положение една от първите грижи на членуващите в организацията е била да се погрижат за служителите си.

„Нашите компании работят с големи кол центрове, където концентрацията на хора е много висока. Подготвяме служителите си за отдалечена работа. В понеделник половината от компаниите бяхме готови и служителите ни бяха оборудвани с възможност да работят от вкъщи. А за всички останали в офиса направихме така, че да имат свободно пространство, дистанция, плюс дезинфекция, проветряване, инструктаж на хората“, коментира Миткова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
redcretin
преди 4 години
Ех Райна, изкачила се от секретарка до шеф на асоциаяата на обирджиите, не е ли време хората да ви избият с камъни всичките ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още